S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

.Stránka bola aktualizovaná 28.10.2024

*
*
*

*

*

*


Úvod »» Kváskovanie 2 - Poklady z vašich kuchýň


        

Kváskovanie 2 - Poklady z vašich kuchýň

posledné kusy na sklade ! Dotlač nebude

akcia

 

Číslo produktu: K2
Pôvodná cena 29,90 €
Cena bez DPH : 24,45 €
Cena s DPH (10 %):
26,90 €
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Popis tovaru

Úplne posledné kusy knihy (nové). Dotlač knihy sa aktuálne neplánuje.

KVÁSOK A KVÁSKOVÉ PEČENIE

KVÁSOK A KVASNICE. KVASENÝ ALEBO KYSNUTÝ?

Veľa ľudí tieto dve veci neodlišuje, a pritom je v nich veľký rozdiel. Nielen v tom, z čoho sa kvások a kvasnice skladajú, ale aj v tom, aký dopad majú na naše zdravie, ako sa v našom tele správajú a v čom nám pomáhajú alebo škodia.

Kvások nie je žiadnym moderným výmyslom, ale je známy už 5 000 rokov. Možno si pamätáte svoje staré mamy, ako kváskový domáci chlieb zvykli piecť doma.

PREČO JESŤ KVÁSKOVÝ CHLIEB?

Chlieb upečený z kvásku je pre naše zdravie prospešný. Tu je 6 hlavných dôvodov, prečo kváskový chlieb uprednostniť:

  1. Je pripravený úplne bez chémie – bez rôznych prídavných látok. Kváskový chlieb sa dá upiecť už z troch surovín:  múka, voda, soľ. Prípadne ho môžete dochutiť a to rôznymi bylinkami, koreninami alebo semienkami.
  2. Je ľahšie stráviteľný – vďaka baktériám mliečneho kvasenia. Znamená to, že po zjedení kváskového chleba vám už nebude bývať ťažko na žalúdku, ani vás nebude nadúvať.
  3. Vydrží dlhšie – pri kvasení vzniká kyselina mliečna, ktorá chlieb prirodzene konzervuje. Kváskový chlieb sa dá bez problémov jesť aj týždeň.
  4. Neprekysľuje organizmus– baktérie z kvásku neprekysľujú náš organizmus, naopak rozkladajú škroby a bielkoviny prítomné v múke. Preto je pre náš organizmus s kváskom upečený chlieb pre zdravie prospešný a prijateľnejší.
  5. Je nadýchaný – kvasinky obsiahnuté v kvásku produkujú plyn oxid uhličitý, ktorý je obsiahnutý následne v ceste, čím sa stáva cesto nadýchanejšie.
  6. Chutí famózne! Krásne voňavý s chrumkavou kôrkou, nadýchanou a vláčnou striedkou vo vnútri. Taký býva domáci kváskový chlebík. Každý, kto ho vyskúšal, tvrdí, že iný už nechce.

Z kvásku upečiete a uvaríte veľmi veľa rôznych vecí: nielen kváskový chlieb, ale aj kváskové rožky, žemličky, kváskové koláče, vianočku, buchty, či makovky, na slano, na sladko, kváskový lepkový alebo aj bezlepkový chlieb. Vždy podľa chute, nálady a domácej požiadavky.

 

Súčasťou knihy  "Kváskovanie 2- Poklady z vašich kuchýň" sú 2 elektronické knihy:

Bonusová elektronická kniha č.1 “Kváskovanie bez lepku”: 

14 bezlepkových receptov pripravených s láskou a bezlepkovým kváskom. Recepty na chlieb, pečivo i koláče pripravené expertkami na bezlepkové kváskovanie. Recepty plné chute, ktoré si zamilujú nielen bezlepkáči.

 

 

Bonusová elektronická kniha č.2  “Ako využiť starší chlieb”: 

9 receptov z tvrdšieho kváskového chlebíka. Inšpiratívne využitie tvrdšieho kváskového chlebíka alebo pečiva na rôzne spôsoby. Sladké i slané recepty pre správne gazdinky. I tvrdší chlebík sa dá zúžitkovať do poslednej omrvinky.

 

 

Bousové e-knihy si stiahnete po obdržaní tlačenej knihy do svojho počítača, tabletu alebo mobilu. 

V knihe "Kváskovanie 2- Poklady z vašich kuchýň" a v dvoch bonusových e-knihách nájdete:
  • viac ako 500 strán plných receptov a hodnotných rád pre kváskovanie
  • spolu až 90 receptov z kvásku
  • z toho je 27 bezlepkových receptov z kvásku

Okrem receptov je v knihe aj náučná časť: rôzne tipy, rady a nápady

  • Aký je rozdiel medzi kváskom a droždím
  • Výbava domáceho pekára
  • Jednotlivé fázy kváskovania a ich význam
  • Návod na založenie materského kvásku
  • Nie je múka ako múka
  • Zoznam mlynov na Slovensku
  • V čom alebo na čom sa dá piecť
  • 8 dôvodov, prečo je kváskovanie vhodné aj pre deti
  • Celiakia a kvások
  • Tipy a rady pri práci s bezlepkovým cestom
  • Tipy a rady pri práci s hydratovým cestom
  • Materské cesto (Mother dough) a práca s ním
  • Problémy materského kvásku a štartéra
  • Tipy, triky a vychytávky pri skladovaní
  • Ozdobné narezávanie a zdobenie chleba
  • a veľa ďalších praktických a užitočných rád

 

PRI KÚPE KNIHY cez www.extradarcek.sk získate NAVIAC AJ TIETO 3 BONUSY:

1. BONUS: zľavový kupón na nákup ošatky v hodnote 2 EUR pre nákup ošatiek v eshope www.extradarcek.sk
1. BONUS: zľavový kupón na nákup ošatky v hodnote 2 EUR
2. BONUS: zľavový kupón na kurz kváskovania s autorkou knihy v hodnote 5 EUR
2. BONUS: zľavový kupón na kurz kváskovania s autorkou knihy v hodnote 5 EUR
3. BONUS: video návod “Ako založiť kvások”
4. BONUS: video návod “Ako založiť kvások”
(Tieto bonusy získate ku kúpe knihy len cez Extradarcek.sk alebo Kvaskovanie.sk. V kníhkupectvách nie.)

Povedali o knihe čitatelia:

  • “Aj ja ju mam od dneska doma a som nadsena. Najradsej by som poslala deti a muza na tyzden prec,zavrela sa do kuchyne a vyskusala kazdy jeden recept. Dakujem za uzasnu knihu! ” Andrea H.R.
  • “Chtěla bych vám moc poděkovat dnes mi přišla a je úžasná jsem z ní hrozně moc nadšená a moc děkuji za podpisbudu se těšit na dalšíDaniela D.
  • “Ahojte  knižka mi dorazila sa mi veľmi páči, som spokojná s ňou, teším sa a už sa len pustiť do kváskovania  ďakujem Vám za ňu  aj za podpis  Jane B.
  • “Aj mne prišla dnes. Je tak nádherne tlačiarensky voňavá  Naozaj je poriadne ťažká, taká nabitá múdrosťami, vedomosťami a skúsenosťami, ako náš kvások  Príjemný obal, skvelé fotky a chutnučké recepty. Je to taký mix modernosti prepojený s našimi zručnými predkami. Tešííííím :-)” Mária Ž. K.
  • “Este raz dakujem za knizku. JA,manzel,syn,babka,dedko…vsetci “tlacime” cokoladove rozteky a su mnaaaaam! Andrea H.R.
  • “Prvý chlebík pečený podľa knižky Kváskovanie sa nám s deťmi krásne podaril. Mladšia dcérka poctivo miesila Ďakujeme za úžasnú knihu” Janka F.
  • “Mnohokrát děkuji za knihu, je nádhernáááá! :))))” Martina K.
  • “Dnes poobede mi došla kniha. Wau tá je ťažká a krásne voňavá. Teším sa kedy už z nej niečo upečiem a dám na kváskovanie.sk. Potešilo ma aj Vaše venovanie”  Natália M.
  • “Ďakujem ďakujem ďakujem knižku už mám doma ja kraaaaasna! Dala som si ju doručiť do práce, tak som sa s kolegyňami vytešovala. Mám skvelý deň!!!!” Zuzana G.

Viac receptov, tipov a rád ohľadom kvásku a kváskovania nájdete na www.kvaskovanie.sk

N2NiOWQw
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod


Zadajte Váš e-mail: